tirsdag 25. oktober 2011

Et europeisk imperium reiser seg

Det er mange euro-skeptikere som mener at vi nu ser slutten på euroen, ja noen går så langt som til å hevde at selve EU-prosjektet dør. Men det tror ikke jeg. Tvertom! Man skal ikke undervurdere mellom-europeernes drøm om et imperium, og deres vilje til å gjennomføre drømmen.

Enkelte kommentatorer mener rett og slett at euroen ble skapt nettopp for å skape en stor krise, ja at Den europeiske sentralbank til og med ble dannet for å fremprovosere en slik krise. Selveste Romano Prodi sa i 2002 at hensikten med denne krisen er at EU skal bli mektigere. Da har euroen tjent sin hensikt.

Det er uansett for sent å stoppe prosjektet nu. Men Europa vil oppleve en gjennomgripende omstrukturering med makten mye mer samlet. EU vil måtte bli mer slagkraftig, politisk og militært, for å kunne dominere Europa og verden.

Noen land må nok ut av EU. Kanskje den største bremseklossen, Storbritannia, må først ut, enten frivillig eller med tvang. Uansett tror jeg at en europeisk supermakt vil reise seg opp av euro-krisen - som en fugl Fønix ut av asken. Men alle i Europa må bøye seg for Makten…Dette blir ikke skøy!
Olav E. Johansen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar