tirsdag 11. oktober 2011

Den internasjonale eldredagen

Under markeringen av den internasjonale eldredagen i Tana sa jeg følgende i egenskap av leder for Tana pensjonistforening:

På vegne av Tana pensjonistforening vil jeg takke for at eldrerådet tok initiativ til å få til denne markeringen av Den Internasjonale eldredagen.  Og vi vil takke menighetens ansatte for at de på kort varsel tok fatt i saken og fikk til et flott arrangement.
 

I fellesskap med 100-vis av foreninger over hele landet og med Pensjonistforbundet sentralt arbeider vi for at pensjonistenes stilling i samfunnet skal bli styrket.
 

Pensjonistforbundet er Norges største pensjonistorganisasjon, og sammen jobber vi for å sikre de eldre en god alderdom. Den enkelte forening kan ikke gjøre alt, men vi kan alle bidra i riktig retning.
 

Her i Tana har vi helt klart sett at høringsuttalelser fra oss er tatt hensyn i viktige vedtak om fremtidig eldreomsorg. Vi tror det nytter.
 

Og uansett er det bedre at vi eldre setter dagsorden for oss. For hvis ikke vi gjør det, da overlater vi til de yngre å bestemme alt.
 

I statsbudsjettet er det positivt at det fokuseres på bygging av heldøgns omsorgsplasser og det er positivt at det overføres store beløp til kommunene relatert til samhandlingsreform.  Men det må likevel være nok sykehjemsplasser for dem som trenger det.
 

Jeg ser også at  forbundslederen i Pensjonistforbundet sentralt   er svært skuffet når det ikke står noe om tannhelsereform for eldre.
 

- Soria Moria erklæringen sier nemlig meget klart at dette skulle være et satsningsområde.
 

Vi i Tana pensjonist forening vil at alle eldre i Tana skal kunne bli eldre med verdighet. Når det gjelder pleietrengende eldre her i Tana, håper vi i foreningen at vi skal slippe å høre om eldre som sulter på institusjon, om næringsfattig mat, om eldre som må ligge i skitbleier over tid, osv.
 

Vi ønsker også at det legges til rette for at  eldre skal kunne delta i forskjellige aktiviteter. Da er f eks gode transportordninger av stor betydning.
 

Det er også av stor betydning at det også i fremtiden blir et godt samarbeid mellom pensjonistforeningen og eldrerådet. I inneværende periode har jo dette samarbeidet vært veldig bra.
 

Tana pensjonistforbundet ønsker alle eldre hjertelig til lykke med dagen! For en pensjonistforening passer det å nevne foreningen er opprettet med tanke å å være et organ som på forskjellige måter kan tale de eldres sak - enten du er frisk og sprek og vil nyte en aktiv pensjonisttilværelse, eller ikke lenger greier deg selv og trenger tilsyn og pleie.
 

Derfor ønsker vi selv alle eldre i Tana som medlemmer i pensjonistforeningen.  Ikke alle trenger å være aktive. Det som er viktig er at vi som prøver å være aktive, kan føle at vi har mange bak oss.  Sammen står vi sterkere! 
Olav E. Johansen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar