søndag 9. oktober 2011

Flott feiring av eldredagen i Tana

Eldrerådet i Tana og Polmak og Tana kirkelige fellesråd hadde laget et flott arrangement for oss eldre på Menighetshuset 7. oktober. Ikke mindre enn 75 hadde meldt seg på til denne markeringen av Den internasjonale eldredagen i Tana.

Presten Kåre Smeland holdt en andakt. Under andakten var Dag Broch "organist". Han spilte keyboard til salmene.


Ann-Kristin Kristoffersen sang så vakkert i sin solosang.
Eminent programleder for dagen var selvsagt eldrerådets leder, Birger Dervo.
Birger fortalte også om tømmerfløtingen som fant sted i "gamle dager". Det ble fløtet en god del tømmer fra Karasjok. Så ble tømmeret saget til bygningsmaterialer ved sagbruket i Boftsa. Derifra ble det levert materialer til folk i nedre deler av dalen og utover langs Tanafjorden.
Eldrerådets medlemmer og ansatte på menighetskontoret stod for servering av deilig saltkjøtt med poteter og kålrabistappe. Det var Doffen som hadde levert den utsøkte maten. Her serverer leder Birger Dervo Mary Schancke (til h) og Erna Fjelldahl.
Dagens flotte underholdning var det Jan Bjørn Kajander og Bjørn Breivik som stod for. De spilte blant annet til allsang og Jan Bjørn bandt det hele sammen med morsomme ord.
Dagens gjester kunne bare sitte til bords og vente på at maten ble servert. Her ser vi i bakre rekke fra v.: Nelly Andersen, Laura Skjærvik og Haldis Kollstrøm. Foran fra v. Dag Broch og Toralv Pedersen.


Man fikk til og med tilbud om påfyll. Det var det flere som benyttet seg av. Undertegnede var blant disse. Så vanket det selvsagt kaffe og dessert med kaker i mange varianter samt livretten til musikantene, Jan Bjørn Kajander og Bjørn Breivik, nemlig rød gele.

Leder i Tana pensjonistforening sa litt om pensjonistforeningen og håpet at flest mulig ville bli medlemmer i foreningen. For med mange i ryggen står for eksempel styret sterkere når viktige eldrepolitiske saker skal fremmes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar