lørdag 26. november 2011

SKIKKELIG TRØKK på Tana videregående da Joddski med følge slo an tonen!

Tekst og foto: Erna Fjelldahl
Vi fikk vite at det skal være en konsert på Tana videregående skole.  Det er Joddski, sammen med DJ Truls Puls og Jan Steigen som skal vise hva de er gode for.  For å finne ut litt mer, tar vi en tur til skolen.



Tana videregående skole er i gang med å utvikle et nærmere samarbeid med grunnskolen og kulturskolen i Tana.  Slik kan flere undervisningsinstitusjoner være sammen for å oppleve de muligheter som et slikt tilbud gir.  Sandbakk sier at det er kvalitet over programmet til ”Den kulturelle skolesekken”.  Hun opplever at de ansvarlige er lydhøre for tips fra brukerne og at elevene er svært positive til denne muligheten de har fått.
Den kulturelle skolesekken er et tilbud alle er glade for å kunne bruke. Som lærer syns hun at det er veldig hyggelig å ha denne oppgaven, som oppleves som særdeles positiv!
Så tilbake til Joddski (bilde nedenfor).  Han er ”gudfaren” til norsk hip hop, fra Ørnes uten for Bodø og tidligere kjent som halvparten av Norges legendariske hip hop duo Tungtvann!  Joddskis solodebut ”Krig og kjærlighet” ble sluppet i 2010 og nå er han aktuell igjen med nytt album, det kritikerroste ”Bensin på bålet”.
Trøkk er egentlig bare første bokstaven!
Lydmann Tomas Mikarslen legger siste hånd på verket.  Han er fra Vadsø, men jobber på Kulturhuset i Hammerfest som teknisk leder.  Dette er morsom jobbing, som han bruker feriedager på.  Han er svært fornøyd med arbeidsgiver Finnmark fylkesskommune, som sørger for at
Den kulturelle skolesekken bringer forskjellig slags kultur til barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Det blir positivt tatt imot rundt omkring!  Han sier arbeidet er godt organisert.  Her på Tana videregående kommer sterke elever og hjelper til med å sette inn det lydutstyret han trenger for at musikerne skal bli fornøyd når de ”entrer scenen”.
Så kommer de!
Min musikersønn advarte meg i går kveld.  Du har vel øreklokker, sov i ro eller bomullsdotter.  Dette kan bli sterkt kost for deg.  Jeg har aldri opplevd noe liknende og sa at jeg ville ha med meg det som kom, uten propper.  DET VAR UTROLIG BRA!  De guttene ga det de hadde og litt til.  De jobbet skikkelig med å få et litt stille publikum til å være med i salen, til å synge, danse, bevege seg på alle måter.
Og musikken, den var bare utrolig!
Vi er så imponerte over hvor dyktige disse karene er, alt stemmer, de utfyller hverandre perfekt.  De får salen med seg. De hopper og spretter og er selv litt overrasket over at de har såpass guts så tidlig på dagen.
Joddski kunngjorde et ”politisk budskap” til oss alle tilstedeværende.  Det var: Uansett korsen du ser ut og ka du gjør, så e det helt ålreit!  Vi så oss rundt og fant ut at det var det fineste han kunne sagt.  Etter i underkant av en time ga de seg.  Det var vel den tilmålte tiden.  Takk for en flott opplevelse!
Ida Johnsen, som går på Losa  har en kommentar: Bra!

Raymond Leonardsen går tredje året påbygging, på Tana videregående og en av publikum som tok ansvar for å få opp temperaturen hos tilhørene. Han syns konserten var så RÅ-BRA! Han håper at publikummet i Tana slo Karasjokpublikum når det gjaldt å være med og ha det artig.
3791       






Vidar Helander går også tredje året påbygging på Tana videregående. Han har tidligere gått i Kirkenes, men trives bedre i Tana! Han sier konserten var veldig bra og veldig dumt at ikke folk vil slippe seg mer løs og ha det artig når anledningen er her.







Det er ikke akkurat sånn musikk som jeg bruker å høre på. Men jeg synes konserten var grei, sa Siren Johansen Helistø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar