søndag 20. november 2011

KONSERT I TANA KIRKE

Tekst: Erna Fjelldahl
Foto: Erna Fjelldahl og Olav E. Johansen



Sist søndag kveld arrangerte Folkeakademiet i Tana og menigheten konsert i Tana kirke. Det var kommet mange mennesker for å få med seg opplevelsen. De gledet seg til en musikkaften, som det ikke er så altfor mange av her hos oss, dessverre. Konserten var gratis, men folk kunne legge i en skål det de hadde lyst til å gi.

Eerika og Eriell Mentyjãrvi: Gjett om de koser seg!



Programmet
Det var organist Stamen Stantchev (Tana og Nesseby), organist Melanie Clegg (Vadsø), vikarorganist Dag Broch (Tana) som hadde hovedansvar for det musikalske. Disse tre har valgt å kalle seg for Orgelkameratene. Ann Kristin Kristoffersen ved menighetskontoret i Tana var den som bandt programmet sammen med sang, bibelvers og dikt. Hennes niårige sønn, Jakob Aasegg var ”gjestespiller” på trommer denne kvelden.

Menigheten ved kirkeverge Kirstin Biti Johansen sørget for at de tilstedeværende fikk lesket strupene og noe å bite i under pausen.

Vi hadde en fin opplevelse og takker arrangørene for opplevelsen! Det blir ikke den siste, for vi har brakt i erfaring at det er planlagt flere konserter med kammermusikk, men da med flere andre aktører. Det er fint!

Gutten med trommen          
Jakob Åsegg

Jakob Aasegg er 9 år og går på Tana Montessoriskole i 4. klasse. Han trives på skolen og sier at lærerne er bra! Han er også medlem av elevrådet på skolen. Jakob skal være gjestespiller på konserten i kveld. Han har tidligere opptrådt flere ganger for publikum både i Vadsø og Tana og gleder seg før konserten. Vi gleder oss også!

Ønsker
Hvis det er lov til å ønske seg noe, kunne vi for vår del ønske å få høre musikk, som ”løfter kirketaket”. Det blir selvsagt en annen slags konsert. Men det finns musikk som lar et orgel vise sine sider. Og det hadde vært utrolig flott, syns vi da.

Ønske nr. 2 er en konsert med mer sang. Vi har flere utrolig dyktige sangere i Tana og vet at det finns folk i Nesseby også. Kanskje også Vadsøværinger kunne tenke seg å komme og synge litt i Tana?

Tilhørere










Dag Broch med tibetanske lydskåler









Ann-Kristin Kristoffersen synger














Melanie Clegg


Stamen Stanchev på indisk
harmonium
og Jakob Åsegg på tromme.

1 kommentar:

  1. Jakob er en søt gutt. Han har vokst opp til å bli en stor og glad mus. Glad i han <3

    SvarSlett